Voor wie

Voor iedere mens is er zorg op maat. Hoe kunnen we jou helpen?

00
Bewoners

Mevrouw Maria Hoflack
Bewoonster
Tja, ik ben wie ik ben, hé. Ik lach graag. En hier mag ik dat de hele dag doen.

In ons woonzorghuis mag er al eens gelachen worden. Zeg dat Maria het gezegd heeft:

Zot mogen blijven doen, dat moet toch kunnen, het moet niet allemaal zo serieus zijn.

Maria is er 94, maar is hier nog altijd het zonnetje in huis. Ze is graag onder de mensen en dan worden er wat grappen en grollen afgelachen! “Dat houdt mij jong. En ik kan daar echt van genieten.” En met een guitige glimlach zwaait Maria ons enthousiast uit.

 

Ben je op zoek naar een geborgen thuisomgeving op maat van jouw noden en wensen? Heb je niettemin wat angst of vragen hoe het er bij ons aan toe gaat? Dat is normaal. Kom even langs voor een rondleiding en we beantwoorden al je vragen. Bel of mail ons voor een afspraak. Blijf jezelf. Je bent hier thuis.

00
Familie

Ronny
Vrijwilliger - zoon van Mevrouw Lucienne Terryn
Ik help de mensen hier zoveel ik kan. Het goed gevoel dat je terugkrijgt is onbetaalbaar.

Ronny is een bezige bij. Zowel in als buiten ons woonzorgcentrum. Naast zijn vrijwilligerswerk in tal van lokale verenigingen is hij ook actief lid van de ‘Vrienden van de rusthuizen’.  Bovendien zie je Ronny ook vaak in onze cafetaria inspringen. Het gerucht gaat zelfs dat hij in de nacht van 5 op 6 december samen met de Sint over de daken van Sint-Bernardus loopt (maar, zoals gezegd, dat is slechts een gerucht). Dat ook zijn moeder, Mevrouw Lucienne (Terryn), in onze woonzorghuis is opgenomen, maakt de band tussen Ronny en Sint-Bernardus nog hechter.

Ik kom hier altijd een beetje thuis. Of het nu is om als vrijwilliger activiteiten te organiseren of bij ons moeder te komen koffiekletsen …

Ook Ronny’s echtgenote Nathalie doet, naast haar job, hier bij ons aan vrijwilligerswerk, dus is het belangrijk dat zij, ook samen, hun tijd optimaal kunnen indelen.  “Samen met het woonzorghuis bekijken we regelmatig hoe ons vrijwilligerswerk het best in ieders kalender past. En dan beslis ik voor mijzelf wanneer ik kom helpen, ik mag zelf kiezen. Ideaal! En zo een regeling is voor iedereen een win-win. Voor het woonzorghuis, voor de vrijwilligers en, niet te vergeten, voor de bewoner”.  Zo te horen kan de vrijwilligerswerking nog jaren op Ronny’s onvermoeibare inzet rekenen. We zijn blij dat Ronny zich thuis voelt bij ons.

 

Ook als familie is de stap zetten naar een woonzorghuis niet evident. Er zijn ongetwijfeld nog vele vragen waar je als familie of partner mee zit. Kom even langs voor een rondleiding en we beantwoorden al jullie vragen. Bel of mail ons voor een afspraak. 

00
Vrijwilligers

Nathalie
Vrijwilligster
Een bewoner die dankbaar naar mij knipoogt, dat blijft mij altijd bij. Dat zijn herinneringen die ik koester voor het leven.

Een job combineren met vrijwilligerswerk, dat lijkt lastig. Maar Nathalie bewijst het tegendeel. Naast haar job komt zij hier in ons woonzorghuis regelmatig de handen uit de mouwen steken. Samen met haar echtgenoot Ronny is zij al een aantal jaren bij ons actief als vrijwilliger. “Voor mij is dat soms maar een uurtje, maar voor de bewoners, wel, dat maakt soms hun hele dag goed. En na een wandeling of een partijtje kubben of zo, dan zie je meteen dat die beleving zinvol is. Je ziet onze bewoners opleven en stralen van contentement, je hoort hen babbelen en lachen, of dan doen ze al eens zot. En op die momenten weet ik dat ik daar als vrijwilliger ook enorm veel aan heb, dan voel ik mij echt thuis bij hen. En weet je, precies omdat die activiteiten dan een band van vertrouwen scheppen, wordt er ook al eens een knipoog uitgedeeld. Speels, maar oprecht gemeend. Doet iedereen deugd en je krijgt weer dat goed gevoel en die energie om voort te doen, zowel zij als ik.

Een goedlachse, warme knipoog van Mevrouw Lucienne of van Mijnheer Fons, dat doet veel.

Ook van ons woonzorghuis krijg jij een dikke dankjewel, Nathalie. Jij zet je hier telkens belangeloos in en met een groot hart voor onze bewoners. En op die manier help je ook het vele werk van onze medewerkers te verlichten.

Aan Nathalie én aan al onze andere vrijwilligers: dank!
Wij zijn zo trots op jullie!

 

Wil jij je ook zinvol inzetten in je vrije tijd? Ga als vrijwilliger bij St-Bernardus aan de slag. Je hebt de vrijheid om te bepalen welke activiteit je zal begeleiden of op welke tijdstippen je je engageert. Wij staan open voor jouw wensen. Hoe klein ook, het is een groots gebaar. Bel of mail ons en samen bekijken we de mogelijkheden passend bij jou.

00
Medewerkers

Sabrina
Verantwoordelijke bewonerszorg
Maaltijdzorg is niet zomaar zorgen voor een maaltijd. Wij serveren onze bewoners graag een beleving.

Heb jij de menukaart van Sint-Bernardus al geproefd? Kwaliteit is onze hoofdschotel, op een bedje van verse smaak en lekker gezond, onder een sausje van telkens weer variatie. Dag na dag zetten onze koks goedgemutst hun beste lepeltje voor. Onze maaltijdmomenten zijn één groot gezellig samenzijn met alle bewoners (maar als jij dat wil, mag je ook  in alle rust op je kamer eten!). Al onze maaltijden zijn heerlijk voedzaam en evenwichtig bereid. Bovendien wil jouw oog ook wat, dus verzorgen wij jouw maaltijd letterlijk in alle geuren en kleuren. En vanaf volgend jaar bedienen wij jou ook aan tafel. De decentrale bedeling maakt dat we je nog beter kunnen bijstaan.

Geen zin in het dagmenu? Dan kies je toch voor het alternatief menu? Of moet jij diëten? Geen probleem. Samen met jou en met je arts stemmen wij je maaltijd af op jouw gezondheid én op jouw smaakpapillen.

Bij feestdagen hoort dan weer een feestelijk menu en ook op valentijn gaat de liefde van onze bewoners door de maag. Alle koppels genieten dan van een verwenmenu, maar ook de partners van onze bewoners schuiven mee aan.

Zit je nu al te watertanden? Tot straks dan, aan tafel! Kom met ons jouw maaltijden beleven.

Jouw maaltijd is onze zorg. Eet smakelijk!

 

Kan jij je vinden in onze missie en visie, ben je uit hetzelfde hout gesneden als onze medewerkers? Zoek je een nieuwe warme werkplek? Bezorg ons je cv via solliciteren@sint-bernardus.be. Dat is alvast de eerste stap om je hier straks thuis te voelen.

00
Studenten

Zaïche
Medewerkster
"Ik voel me hier goed en aanvaard"

Zaïche kent onze voorziening vanbinnen en vanbuiten. Ze deed hier haar stage en werd later ook jobstudent. “Ik wist van toen al dat ik hier na mijn studies wou komen werken. In de eerste plaats omdat de bewoners en collega’s mij steeds een goed gevoel geven en ik me thuis voel bij de visie van het woonzorghuis.

Wat mij hier ook meteen opgevallen is en waarin Sint-Bernardus verschilt van veel andere voorzieningen, is het beleid rond fixatie. Vaak worden bewoners in woonzorgcentra ‘gefixeerd’.  Hier in ons woonzorgcentrum is dit totaal uit den boze. Wij omringen elke bewoners met de meest menselijke begeleiding en zorg, zodat hij of zij zich hier veilig en geborgen thuis voelt.

En omgekeerd geven mijn collega’s en de bewoners ook mij het gevoel dat ik hier thuis ben, dat ik mezelf mag zijn. Ik krijg van iedereen veel respect en waardering. Iedereen draagt hier zorg voor iedereen. Dat is de missie van ons woonzorghuis Sint-Bernardus. En die visie dragen wij uit, onder onze medewerkers, onder onze bewoners, en tot ver buiten ons woonzorghuis. Die zorg voor onze medemens en onze roeping om hem of haar dat thuisgevoel te bieden, dat zit in het DNA van elk van onze zorgdragers.

 

Wil je een zinvolle warme stage lopen? Zoek je een plek waar je je thuis zal voelen?
Mail ons je cv door op solliciteren@sint-bernardus.be

 

00
Sociale dienst

Isabelle Borrey
Interne sociale dienst
We vinden vast en zeker een nieuwe thuis.

Ben je als sociale dienst op zoek naar een plaats voor iemand? Bel ons even op om de mogelijkheden te bekijken. We luisteren graag naar je en helpen je waar het kan met je zoektocht naar een vaste of tijdelijke thuis. We vinden vast en zeker een nieuwe thuis.

Vind ons

Woonzorgcentrum 
Sint-Bernardus
Koninklijke Baan 18
B-8660 De Panne

Contacteer Ons

Bereik ons

Telefonisch elke werkdag van 8u30 tot 17u00 op

+32 (0)58 41 11 33

Of neem doorlopend contact op per e-mail

info@sint-bernardus.be